Gezellig tafelen? Kaasfondue

De fondue is weer helemaal terug. Herinner jij je de tijd nog dat je met brokjes vlees aan een stokje rond een borrelende pan olie zat? Ja, dat waren leuke tijden. Gezellig met z’n allen rond de tafel en bakken maar. De fondue is even weggeweest, maar inmiddels is hij weer helemaal terug: in moderne stijl. Al die brokjes vlees hoeft natuurlijk niet meer perse voor iedereen, maar voor een kaasfondue zijn heel wat mensen te porren. En dan niet zomaar een kaasfondue, maar een kaasfondue met heerlijke, luxe kazen en lekkere, bijzondere broodjes en groenten. Met de feestdagen weer voor de deur is dit misschien wel het ultieme genieten. Maar voor een goede fondue moet je de nodige voorbereidingen treffen. Zorg in ieder geval dat je een betrouwbare fondue set hebt die bestaat uit een vuurvaste pan, metalen onder stelsel, fonduevorkjes en een fondue brander. Daarnaast heb je de juiste kazen nodig want niet elke kaas is geschikt voor fondue. Dus welke kazen kies je?

Kazen voor kaasfondue

Belangrijk is om eerst e bepalen waar jouw smakenvoorkeur ligt. Ga je bijvoorbeeld voor Zwitsere kazen? Dan zijn Gruyère, Emmentaler en Appenzeller kazen een goede keuze. Bij een Franse kaasfondue denk je al gauw aan een camembert en Comté kaas. En als je voor de Hollandse fondue gaat dan zijn Maasdammer en belegen boerenkaas een goed idee. Meestal gebruik je meerdere kaassoorten. Het leuke is zo natuurlijk dat je veel kan variëren. Maar hoe kom je aan al deze kazen? Kaas online bestellen is tegenwoordig makkelijk en betrouwbaar. Een online kaaswinkel levert net zulke lekkere kaas als de boer in het buitengebied. Sterker nog: de meeste kazen van de online winkel komen daar ook vandaan. En dat proef je! Je hebt online natuurlijk een zeer uitgebreide keuze aan allerlei kazen wat je kaasfondue spannend en uniek maakt.

Gezellige avonden

Een heerlijke kaasfondue is gezellig en het brengt mensen bij elkaar. Samen om het fonduepannetje zitten en kletsen, echt even de tijd nemen voor elkaar. Na alle hectische gebeurtenissen van het afgelopen jaar is het belangrijk die tijd weer te nemen voor vrienden en familie. Dus denk voor kerst of oud en nieuw eens aan een fondue. Verdiep je nu alvast in de producten die daarbij horen en stel alvast een lijstje op. Dit scheelt veel stress in de toch al drukke maand december. Bestel tijdig zodat je alles tijdig in huis hebt en houd er rekening mee dat de feestdagen ook voor de bezorgers druk zijn. Heb je alles eenmaal binnen dan kan het feest echt beginnen. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *