De juiste hondenvoerbak is belangrijk!

Waarschijnlijk heb jij, toen je je hond kocht, er direct een etensbakje bij gekocht. Zo'n schattig bakje dat uitermate geschikt is voor puppies. Maar nu je hond groot is, is het voer dat in dat bakje past niet meer voldoende. Dan kun je een aantal dingen doen: je kunt keer op keer die bak blijven bijvullen óf je schaft een goede hondenvoerbak aan. Je moet daarbij wel op een aantal zaken letten. Zo is het voor grote honden wel zo fijn als ze niet te laag hoeven te gaan met hun kop om te kunnen eten. Een goede hondenvoerbak op een verhoging is dan een aanrader. Ook zijn er honden met een contactallergie voor, bijvoorbeeld, plastic. Je kunt dan beter gaan voor een metalen hondenvoerbak.

Niet iedere hondenvoerbak is hetzelfde

Is jouw hond een enorme schrokop en eet hij in een paak happen zijn complete bak leeg? Dan is de kans groot dat hij daarna last heeft van zijn maag en moet overgeven. Nu kun je iedere keer kleine beetjes voer in zijn bak doen, maar je kunt er ook voor kiezen om een speciale slow feeder aan te schaffen. Dan moet je hond wat meer moeite doen om zijn eten binnen te krijgen én zal hij minder last van zijn maag hebben. Voor kleine hondjes schaf je een klein bakje aan en voor grote honden een grote, dat spreekt voor zich!

Een oplossing voor honden in de groei

Wil je niet iedere keer op zoek moeten naar een nieuwe hondenvoerbak als je hond weer een stukje is gegroeid? Dan zul je voor een andere oplossing moeten zorgen. Er zijn voerbakken op een standaard. Deze bakken kun je net zo hoog of zo laag plaatsen als past bij jouw hond. Door de juiste stand van de kop ten opzichte van de rest van zijn lijf kun je veel gedoe met eten voorkomen.

Zorg voor een schone bak!

Jij eet ook niet graag van een vies bord, toch? Nu kun je er wel op rekenen dat je hond, wanneer je zijn favoriete voer hebt gehaald, zijn bak keurig leeg eet, toch is het wel fijn als je de voerbak goed kunt afwassen. Let daar dus op bij de aankoop van een bak. De meeste voerbakken zullen in de vaatwasser kunnen, maar het zou jammer zijn als die leuke print waarvoor je de bak gekocht hebt er met een paar rondjes vaatwasser weer vanaf is. Ook teveel randjes en sleuven kunnen zorgen voor moeilijk te wassen bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *