Tips voor een geslaagde winterbarbecue

Barbecueën in de winter is minsten zo leuk als in de zomer! Lekker knus met een dikke jas, onder een dekentje met familie of vrienden. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een geslaagde winterbarbecue organiseert? Daar vertel ik je in dit artikel meer over!

Bron: https://www.barbecuexxl.nl/

Goede barbecue

Voor een geslaagde barbecue is een goede barbecue natuurlijk essentieel. Barbecues zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende soorten en in verschillende modellen. Kies je voor een traditionele houtskoolbarbecue of ga je voor een elektrische barbecue? Een groot voordeel van de elektrische barbecue ten opzichte van andere barbecues is dat deze gemakkelijk en snel op temperatuur te brengen is. Daarnaast is de temperatuur van een elektrische barbecue eenvoudig te reguleren, waardoor je meer controle hebt over het vlees.

Zelf een nieuwe bbq kopen? Bekijk dan eens de website van Barbecue XXL.

De juiste voorbereiding

Waar het in de zomer lekker warm is, is het in de herfst en zeker in de winter natuurlijk een stuk frisser. Dat vraagt om een goede voorbereiding. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij en je gasten het niet koud krijgen. Zorg daarom bijvoorbeeld voor dekentjes of een elektrische verwarming of heater. Indien mogelijk is het verstandig om de barbecue te organiseren op een plek die beschut is, bijvoorbeeld onder een overkapping.

Dunnere stukken vlees

Omdat het in de winter een stuk kouder is, zal het wat langer duren voordat het vlees op de barbecue gaar is. Hoe dikker het vlees, hoe langer je moet wachten. Kies daarom bij voorkeur voor dunnere stukken vlees of snijd het vlees zelf in dunnere stukken. Ook kun je ervoor kiezen om voorgegaard vlees te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *