Wat zit er allemaal in de Hollandse garnalen cocktail?

hollandse garnalen cocktail

Het is weer bijna de mooiste tijd van het jaar: over een maandje is het alweer kerst! Voor vele mensen de unieke gelegenheid om alle familie en vrienden op te zoeken die je in de sleur van alledag eigenlijk nooit ziet. Ondanks corona, en de daarbij horende strenge maatregelen, gaan we ook dit jaar weer een groot feest maken van kerstmis. Maar wat is kerst nu zonder heerlijk eten? Eventjes een paar dagen lang je dieet aan de kant zetten om ordinair grote hoeveelheden lekker voedsel naar binnen te werken. De meeste gezinnen pakken groots uit tijdens het kerstfeest en laten zich dan ook van hun beste kant zien als het aan komt op hun kookkunsten. Een lekker voorgerechtje mag dan ook zeker niet ontbreken bij het avondmaal. Eén van de populairste feestelijke voorgerechten is de welbekende Hollandse garnalen cocktail. Dit voorgerecht mag absoluut niet missen bij een échte kerstliefhebber en is nog eens gezond ook (in tegenstelling tot de meeste lekkernijen bij kerst). In dit artikel zal ik kort en krachtig langs al hetgeen gaan dat in een Hollandse garnalen cocktail thuis hoort en hoe deze verschilt ten opzichte van een normale garnalen cocktail.

hollandse garnalen cocktail

De garnalen

Het eerste en vanzelfsprekend het belangrijkste ingrediënt voor dit voorgerecht zijn natuurlijk de Hollandse garnalen. Hollandse garnalen verschillen ten opzichte van normale garnalen met name in kleur en grootte. De Hollandse garnalen zijn namelijk goudbruin van kleur ten opzichte van normale garnalen. Maar ook de smaak van Hollandse garnalen is een stuk meer uitgesproken dan die van normale garnalen, wat de Hollandse garnalen cocktail toch wel speciaal maakt.

Saus

Er zitten veel verschillende soorten saus in dit lekkere voorgerechtje. Je kan natuurlijk variëren met betrekking tot de sauzen maar in een standaard cocktail gaan doorgaans mayonaise, ketchup, whiskysaus en worcestersaus. De combinatie van deze sauzen zorgen voor een overheerlijke smaaksensatie.

Overige ingrediënten

Naast deze hoofdingrediënten zoals hierboven omschreven bevat het gerecht nog een aantal ingrediënten die dienen als een finishing touch. Er gaan namelijk ook verschillende soorten groenten in de cocktail, namelijk: ijsbergsla, komkommer, limoen en een beetje verse bieslook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *